دلایل انتقال زگیل تناسلی در زنان
زگیل های تناسلی در اثر ابتلا به ویروس HPV به وجود می آیند. HPV نوعی عفونت منتقل شونده جنسی است. به گفته مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها، HPV رایج ترین عفونت منتقل شونده جنسی در ایالات متحده آمریکا می باشد.
این بیماری نزدیک به 79 میلیون نفر را در ایالات متحده مبتلا کرده که اغلب آن ها نیز افراد بالغ با سن کمتر از 30 سال می باشند. هر ساله نزدیک به 14 میلیون مورد ابتلای جدید به این بیماری در ایالات متحده گزارش می شود. فرد مبتلا می تواند به روش های زیر ویروس را به دیگران منتقل کند:
- ارتباط جنسی از راه واژن، مقعد یا دهان
- تماس پوستی مستقیم در نواحی تناسلی
- زایمان
زگیل های تناسلی همیشه بلافاصله پس از ابتلای فرد پدیدار نمی شوند. ظاهر شدن این زگیل ها می تواند چندین ماه یا سال به طول انجامد.
مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها بیان دارد که اغلب افراد بدون دریافت درمان با ویروس مقابله کرده و این مورد هیچ مشکلی برای سلامت فرد ایجاد نمی کند. پس از دفع یا از بین بردن ویروس، فرد توانایی انتقال این بیماری را نخواهد داشت. HPV انواع بسیار متنوعی دارد. انواعی از HPV که سبب بروز زگیل تناسلی می شوند، سرطان زا نیستند.
آیا پیشگیری از بارداری می تواند سبب ایجاد مصونیت در برابر زگیل های تناسلی یا عفونت HPV شود؟
اجتناب از برقراری رابطه جنسی می تواند از انواع HPV پیشگیری کند که از طریق رابطه جنسی منتقل می شوند. افراد حتی با اجتناب از رابطه جنسی نیز می توانند به HPV مبتلا شوند.
از این موارد ابتلا می توان به انواعی اشاره کرد که سبب بروز زگیل های رایج پوستی می شوند. برخی محققان گمان می کنند که عفونت HPV می تواند در هنگام زایمان از مادر به نوزاد منتقل شود. دلیل آن نیز مطالعاتی است که ابتلا به عفونت HPV را در کودکان خردسال و راهبه های منزوی گزارش کرده اند.
همچنین، تماس دستی تناسلی و دهانی تناسلی نیز به عنوان روش های انتقال ویروس بیان شده اند.
HPV معمولا به وسیله تماس جنسی مستقیم در حین فعالیت جنسی منتقل می شود. این ویروس در مایعات بدن یافت نشده و از طریق آن ها منتقل نمی شود. همچنین، HPV در خون یا اندام های برداشته شده جهت پیوند نیز یافت نشده است.
به نظر می رسد استفاده از کاندوم خطر انتقال ویروس HPV را در حین فعالیت جنسی کاهش می دهد اما به صورت کامل از آن جلوگیری نمی کند.
دارو های اسپرم کش یا روش های هورمونی پیشگیری از بارداری قادر به جلوگیری از انتقال این عفونت نیستند.
آیا آزمایشی جهت تشخیص ابتلا به زگیل های تناسلی وجود دارد؟
گاهی اوقات با مشاهده تغییراتی که در نتیجه آزمایش پاپ اسمیر نشان داده می شود، می توان به حضور HPV در بدن فرد مشکوک شد. این آزمایش سلول های غیر طبیعی را تشخیص می دهد که می توانند به سلول های سرطانی تبدیل شوند.
عفونت HPV می تواند سبب ایجاد تغییرات پیش سرطانی در دهانه رحم شود که در آزمایش پاپ اسمیر نشان داده می شوند. در صورتی که نتیجه آزمایش پاپ اسمیر یک خانم غیر طبیعی باشد، آزمایش های پیشرفته تری برای او انجام خواهد شد. ابتلا به HPV را می توان به وسیله نمونه برداری نیز تشخیص داد.
در صورت عدم درمان زگیل های تناسلی چه اتفاقی خواهد افتاد؟
در برخی افراد زگیل های تناسلی ظرف چند ماه یا سال به صورت خود به خود از بین خواهند رفت. در موارد دیگر در صورت عدم درمان امکان دارد این زگیل ها مقاوم شده، رشد کرده و دسته هایی را به وجود آورند. حتی از بین بردن زگیل ها نیز پیشگیری از بازگشت آن ها را تضمین نمی کند.