پاپیلومای انسانی (HPV) و سوالات رایج آن

به ویروس پاپیلومای انسانی HPV میگویند. که یکی از انواع آن زگیل تناسلی میباشد. دراین مقاله به سوالات رایج در مورد این ویروس پاسخ داده شده است.


ویروس پاپیلومای انسانی

ویروس پاپیلومای انسانی یا اچ پی وی شایع ترین عفونت منتقله از راه جنسي در دنیا میباشد. حدود ٨٠ درصد از زنان حداقل به یک نوع پاپیلومای انسانی در طول عمر خود مبتلا مي شوند. معمولا از طریق رابطه جنسي واژنى، دهانى یا مقعدى انتقال داده مي شود. بسیاری از زنان از داشتن این ویروس بي خبر هستند، چرا که معمولا نشانه اي ندارند و معمولا به خود به خود بهبود مي يابد. برخی از انواع اچ پی وی می توانند باعث بیماری هایی مانند زگیل تناسلی یا سرطان گردن رحم شوند. یک واکسن برای کمک به پيشگیری از این ویروس وجود دارد.

HPV چیست؟

اچ پی وی نام یک گروه از ویروس ها است که شامل بیش از ١٠٠ نوع است. بیش از ٤٠ نوع اچ پي وي از طریق تماس جنسی انتقال داده مي شوند. انواعي که ناحيه تناسلي را آلوده مي كنند، اچ پي وي ژنيتال ناميده مي شوند.

ویروس اچ پی وی

پاپیلومای انسانی چگونه منتقل مي شود؟

پاپیلومای انسانی از طریق راه هایی به بدن منتقل می شود که این راه ها عبارتند از:

✅ رابطه جنسي واژنى، دهانى و یا مقعدى:

حتی اگر علامتي وجود نداشته باشد، اچ پي وي مي تواند گسترش پيدا كند. این بدان معنی است که اچ پی وی می تواند از کسی که علامت و نشانه ای ندارد منتقل شود.

✅ تماس با ناحيه تناسلی:

یک مرد براي انتقال اچ پي وي نیازی به انزال ندارد. اچ پي وي نیز می تواند بین زنانى كه با زنان ديگر رابطه دارند منتقل شود.

✅ در هنگام زایمان و از مادر به نوزاد

علائم اچ پی وی چیست؟

اکثر افراد مبتلا به اچ پی وی علامتی ندارند. به اين دليل است که زنان به آزمایش منظم پاپ اسمير نیاز دارند. کارشناسان توصیه می کنند که بهتر است اولین تست پاپ اسمير در سن ٢١ سالگى انجام شود. تست پاپ اسمير می تواند تغییرات در دهانه رحم ناشی از اچ پی وی را نشان دهد. اگر شما یک زن بین سنین ٣٠ تا ٦٥هستید، پزشک می تواند آزمایش اچ پی وی را با آزمایش پاپ اسمير هر پنج سال انجام دهد. این آزمایش يك نو ع آزمايش دی ان ای است که اكثر انواع اچ پی وی را تشخیص می دهد.

یکی دیگر از راه های تشخيص اچ پي وي، داشتن زگيل تناسلي است. زگیل تناسلی معمولا به شكل یک برآمدگي کوچک یا گروهی از برآمدگي ها در ناحیه تناسلی ظاهر می شود. آن ها می توانند کوچک یا بزرگ، برآمده یا صاف، و مانند گل کلم باشند. پزشکان معمولا با نگاه کردن به ناحیه تناسلی، زگیل تناسلي را تشخیص می دهند.

آزمایشهای لازم برای hpv

علل پاپیلومای انسانی چیست؟

اچ پی وی معمولا خود به خود از بین می رود و هیچ مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی کند. اما هنگامی که پاپیلومای انسانی از بین نرود، می تواند منحر به مشکلات زير شود:

  • سرطان دهانه رحم
  • سایر سرطان های دستگاه تناسلی (مانند سرطان های  واژن، آلت تناسلی یا مقعد)
  • سرطان اوروفارنژيال (سرطان پشت گلو، از جمله پایه زبان و لوزه ها)
  • زگیل ناحیه تناسلی
  • پاپیلوماتوز مکرر تنفسی (یک بیماری نادر است که موجب زگیل در دستگاه تنفسی می شود)

آیا اچ پی وی را مي توان به طور قطعي درمان كرد؟

خير، پاپیلومای انسانی هیچ درمانى ندارد. اغلب اچ پی وی خود به خود از بین می رود. اگر این ویروس خود به خود از بین نرود، درمان هايي برای زگیل های تناسلی و تغییرات سلول های گردن رحم ناشي از اچ پي وي وجود دارد.

چگونه می توان از اچ پی وی پيشگیری کرد؟

دو روش برای پيشگیری از پاپیلومای انسانی وجود دارد. یکی از راه های آن واکسن اچ پی وی است. راه دیگر پيشگیری از اچ پی وی و یا عفونت هاي منتقله از راه جنسي نداشتن تماس جنسي با فرد ديگر است.

راههای مناسب برای کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي مقاربتي

1- استفاده از کاندوم

از کاندوم استفاده کنید. کاندوم بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به بيماري هاي مقاربتي در هنگام رابطه جنسی است. اگر چه پاپیلومای انسانی می تواند در ناحیه تناسلی که از طریق کاندوم محافظت نمی شود، ايجادشود، اما تحقیقات نشان می دهد که استفاده از کاندوم با کاهش میزان سرطان دهانه رحم ارتباط دارد.

واکسن اچ پی وی نیاز به مصرف کاندوم را كاهش نمي دهد. کاندوم را قبل از اینکه آلت تناسلی به مهبل (واژن)، دهان و یا مقعد برخورد كند، قرار دهید. همچنین، روش های دیگر پيشگيري از بارداري، مانند قرص های پیشگیری از بارداری از شما محافظت نخواهند کرد.

2- انجام آزمایش های مربوطه

آزمايشات مربوطه را انجام دهيد. اطمینان حاصل کنید که شما و شریکتان آزمايشات مربوطه را انجام داده باشيد. خود را برای STI آزمایش کنید.

انجام آزمایشهای اچ پی وی

3- رابطه جنسی با یک فرد

تنها با يك فرد رابطه جنسي داشته باشيد. داشتن رابطه جنسی تنها با یک شریک می تواند خطر ابتلا به بيماري هاي مقاربتي را کاهش دهد.

4- عدم استفاده از الکل

از الکل یا مواد مخدر بيش از حد استفاده نکنید. نوشیدن الکل بیش از حد و یا استفاده از مواد مخدر باعث افزایش رفتارهای پر خطر می شود و ممکن است شما را در معرض خطر حمله جنسی و بيماري هاي مقاربتي قرار دهد.

این روش ها بهتر است با هم استفاده شوند. هیچ روشي به تنهايي نمی تواند شما را از هر نوع بيماري مقاربتي محافظت کند.

واکسن اچ پی وی

واکسن اچ پي وي از سرطان گردن رحم در زنان جلوگیری می کند. اداره غذا و دارو آمريكا (اف دي اي) واکسن اچ پي وي را برای جلوگیری از اچ پي وي و بیماری های مرتبط، از جمله سرطان دهانه رحم، تایید کرده است.

کارشناسان توصیه می کنند كه بهتر است واکسن پاپیلومای انسانی را در سن ١١ يا ١٢ سالگى دريافت كرد. بهتر است قبل از هرگونه رابطه جنسي واکسن اچ پی وی را دريافت كنيد. واکسن اچ پی وی در دو یا سه دوز در طول دوره ٦ تا ١٢ ماه داده می شود. اين واكسن به سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند تا آنتی بادی های ضد اچ پي وي را توسعه دهد. برنامه واکسن اچ پي وي بستگی به سن و سابقه فرد دارد.

HPV

آیا فردی که قبلا تماس جنسی داشته، به واکسن اچ پی وی نياز دارد؟

بله اگر شما قبلا تماس جنسی داشته اید، هنوز هم می توانید از واکسن اچ پي وي بهره مند شوید. این واکسن می تواند شما را از انواع اچ پي وي که هنوز به آن ها مبتلا نشده ايد محافظت کند. این را درنظر داشته باشید واکسن نیاز به مصرف کاندوم را کاهش نمی دهد. استفاده از کاندوم باعث کاهش خطر ابتلا به انواع دیگر اچ پي وي و سایر بیماری های مقاربتي می شود.

آیا بعد از واکسن اچ پی وی نیاز به آزمایش پاپ اسمير ( آزمایش دهانه رحم) میباشد؟

به 3 دلیل باید بعد از واکسن اچ پی وی نیز آزمایش دهانه ی داده شود. این دلایل عبارتند از:

  • اگر چه واکسن پاپیلومای انسانی را در مقابل بسیاری از انواع این بیماری که باعث سرطان دهانه رحم می شوند محافظت می کند، اما از انواع اچ پی وی که موجب سرطان دهانه رحم می شوند پيشگیری نمی کند.
  • اگر شما تمام دوزهای واکسن (یا در سن توصیه شده) را دریافت نکنید، ممکن است کاملا محافظت نشوید.
  • اگر بعد از ابتلا به یک یا چند نوع اچ پي وي واکسینه شويد، ممکن است واکسن کامل نباشد.

اگر پاپ اسمير طبيعي باشد، ممكن است شخص به اچ پی وی مبتلا باشد؟

بله ممكن است پاپ اسمير طبيعي باشد ولي پاپیلوما داشته باشيد. تغییرات در گردن رحم ممکن است به درستی نشان داده نشود یا ممکن است هرگز ظاهر نشوند. برای زنان ٣٠ ساله و بالاتر که آزمایش اچ پي وي و پاپ اسمير انجام مي دهند ، نتیجه منفی در هر دو آزمایش به معناي هيچ گونه تغيير در دهانه رحم نيست. این بدان معنی است که احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم در چند سال آينده در شما کم است.

اگر فردی قبلا اچ پی وی داشته است كه خود به خود ازبين رفته است، ممكن است دوباره به آن مبتلا شود؟

بله انواع بسیاری از اچ پي وي وجود دارند، بنابراین ممكن است آن را دوباره دریافت کنید.

آیا زنانى كه با زنان رابطه دارند، می توانند به اچ پي وي مبتلا شوند؟

بله ممکن است اچ پي وي یا هر نوع بيماري مقاربتي دیگر را دریافت کنند. قبل از رابطه جنسی با شريكتان درباره سابقه روابط جنسی خود صحبت کنید و اگر علائمى از اچ پی وی را مشاهده كرديد، به پزشک خود مراجعه كنيد.

دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی ،مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

درخواست فوری نوبت زگیل تناسلی 09351142080

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فرفر سه شنبه ۲۸ بهمن ۹۹( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 11 مشاهده پرسش
    دکتر من ۲.۵ سال با نامزدم دوست بودم و الان چند ماه است نامزد هستیم. طی این دوران بارها رابطه داشتیم اما دخول نداشتیم. چند ماه پیش بعد از یک رابطه دهانی مون من مبتلا به تبخال تناسلی شدم و درمان شدم.سوال من اینه آیا ممکنه نامزدم به تازگی با کسی رابطه داشتن؟ چون خودشون میگن هرگز تبخال نداشتن. منم با کسی رابطه نداشتم. چطور شده بعد از ۳ سال یهو من این بیماری رو گزفتم؟ باید نگران خیانت باشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ بهمن ۹۹( 1 هفته پیش)
      اگر دچار تبخال تناسلی شدین ، معمولا از راه جنسی منتقل میشه ، ممکنه از قبل تبخال داشتن. چون ویروس در بدن میمونه
  • تصویر کاربر شیما سه شنبه ۲۸ بهمن ۹۹( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 17 مشاهده پرسش
    سلام. من سه ساله متوالی پاپ اسمیر انجام دادم. و به تازگی سومی رو انجام دادم و هیچ مشکلی وجود نداشت. و ازمایش HPV هم انجام دادم . که توی ازمایش نوع ۵۲_۵۳_۵۸_۶۲ هست. و میخوام کولپوسکوپی انجام بدم. لطفا بهم بگید ممکنه سرطان دهانه رحم گرفته باشم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ بهمن ۹۹( 1 هفته پیش)
      اینکه سرطان دهانه رحم وجود داره یا نه ، با کولپوسکوپی مشخص میشه
  • تصویر کاربر Sina دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    سلام لطفا راهنما یی کنین این جوش های قرمز چی هست هر دوسه هفته یکبار میزنه و بعد دو سه‌روز‌خوب‌میشه خودش از بین‌میره باز یک هفته بعدش یک جای دیگه میزنه؟؟من در ضمن اچ پی وی‌داشتم‌کرایو‌کردم والان ۶ ماه هست که اثری نیست ازش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ بهمن ۹۹( 1 ماه پیش)
      از پماد تریامسینولون استفاده کنین هر ۸ ساعت
    2. تصویر کاربر Sina جمعه ۳ بهمن ۹۹( 1 ماه پیش)
      این‌جوشها‌عفونی‌هست؟ یا چیزه دیگهای میباشد لطفا راهنمایی کنید و‌ایا به شریک‌جنسی‌منتقل میشه خطرناک هست یا‌نه؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 1 ماه پیش)
      به نظر عفونی نیست و جای نگرانی ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ناشناس شنبه ۶ دی ۹۹( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 43 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من حدود یکسالی هست زیگیل تناسلیمو درمان کردم ولی الان یک ماهی هس خارش دارم بنظر شما ایا داره بر میگرده یا عوارضی چیزیه واقعا موندم چیکار کنم میشه کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ دی ۹۹( 1 ماه پیش)
      از پماد کالامین استفاده کنید. اگر مجدد زگیل ایجاد شد کرایو شود
  • تصویر کاربر ناشناس شنبه ۶ دی ۹۹( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من حدود یکسالی هست زیگیل تناسلیمو درمان کردم ولی الان یک ماهی هس خارش دارم بنظر شما ایا داره بر میگرده یا عوارضی چیزیه واقعا موندم چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ دی ۹۹( 1 ماه پیش)
      از پماد کالامین استفاده کنید
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱ دی ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 37 مشاهده پرسش
    ببخشید من چند وقتی دانه های مشکی دور مقعدم به وجود امد دکتر رفتم گفت زگیل تناسلی هست کرایو کردم و تست پاپ اسمیر خوب بود جواب نمونه ام هنوز نیامده الان که زخم های کرایو خوب شده یک لکه سیاه رنگ میبینم خواستم راهنماییم کنید بی زحمت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۹( 2 ماه پیش)
      این زگیل است بیایید کرایو کنم درست میشود تیغ زدن ولیزر باعث پخش آن میشود با شماره 02122642744 09351142080 تماس تا وقت ‌کرایو داده شود
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۹ آذر ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 38 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    38 ساله مجرد،3 سال هست که مبتلا hpvنوع 6هستم که طبق نظرتون10 بار کرایو کردم.6 ماه هست از مکمل تقویت ایمنی(مولتی ویتامین.زینک.پاورفیت.مگنیفورت) روزانه یک عدد کپسول پاورفیت و یکروز درمیان مگنیفورت استفاده می کنم ولی هنوز عارضه ایجاد میشود با حجم کمتر
    1- مصرف پاورفیت و دیگر داروها را ادامه بدهم؟پاورفیت واقعا موثره؟
    2- دارو و مراقبت دیگری پیشنهاددارید؟
    3- آیا بعدازمدت سه سال درمان وعدم حذف ویروس، امیدی به ازبین رفتن کامل ویروس هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۹( 2 ماه پیش)
      معمولا در ۸۰ درصد افراد در ۲ سال اول از بین میرود ،
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۹( 2 ماه پیش)
      کار بیشتری نمیشود کرد ، اگر ضایعات ایجاد شدن مجدد کرایو شود
    3. تصویر کاربر حسین یکشنبه ۹ آذر ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام
      دکتر نظرتون در مورد سوال راجع به مصرف پاورفیت را اعلام نکردید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ آذر ۹۹( 2 ماه پیش)
      ادامه دهید
    5. تصویر کاربر حسین یکشنبه ۹ آذر ۹۹( 2 ماه پیش)
      دکتر زمانی که عارضه ای مشاهده نمیشه هم امکان داره من ناقل باشم؟
      تا چه مدت اگه عارضه ای نبود یعنی کامل حذف شده است؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ آذر ۹۹( 2 ماه پیش)
      بله امکانش هست / معمولا در عرض دو سال پاک میشه
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۴ آذر ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 29 مشاهده پرسش
    سلام
    من پس. ۳۲ ساله هستم.شریک جنسیم اچ پی وی داشت و بعد رابطه متوجه شدم و دقیقا پس از رابطه با ابو صابون و الکل ناحیه تناسلی رو شستشو دادم و از کاندوم هم اسنفاده کرده بودم.ایشان کفت که دکتر گفته که ویروسش غیر فعال شده و یکسال از ابتلاش گذشته و علایم جدیدی نداشته.با توجه به شرایط ایا من احتمال ابتلا دارم؟زیاد یا کم؟ راهی برای تشخیص و تستش هست که مبادا به کس دیگه منتقل کنم؟ایا شستشو با صابون و الکل بلافاصله پس از رابطه ریسک رو کم میکنه؟
    1. تصویر کاربر حامد شنبه ۱ آذر ۹۹( 3 ماه پیش)
      تست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ آذر ۹۹( 3 ماه پیش)
      احتمال ابتلا هست ولی کمه ، چون کاندوم داشتین. کار بیشتری فعلا نیاز نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 31 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر بنده نوبت ویزیت اینترنتی ۲۹ شهریور داشتم متاسفانه هر وقت زنگ میزنم منشی حضرتعالی هی امروز و فردا می کند به نظر تان این رفتار منشی درست است .
    زنگ میزنم وقتی دیگه معین می کند میگه دکتر دستش بنده بعد زنگ میزنم قطع می کند حتی تو اینستاگرام گذاشتم براتون اکانت بنده را بست جای تاسف دارد اگر قرار نیست اینترنتی ویزیت کنید چرا تبلیغ این کار را می کنید چهار ماه است به امید اینکه با حضرتعالی صحبت کنم هی نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۹ آبان ۹۹( 3 ماه پیش)
      پیگیری می شود
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    با سلام حدود دو ماهه این جوش ها در ناحیه پوستی بالای آلت ظاهر شده به شدت روحیه ام خراب شده ؟
    پنج ماه پیش ماموریت بودم و یک رابطه حفاظت شده داشتم . بنظرتون چی هستن و اگه زگیل هست بهترین روش چیه؟
    برای اینکه همسرم و فرزندم آلوده نشن چیکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنید همسرم رو میشه واکسن بزنم؟ یا تست سلامت و پاپ اسمیر کافیه سنش 36 ساله
    فرزندم 8 سالشه امکان عودش هم هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آبان ۹۹( 3 ماه پیش)
      از قرص آسیکلویر ۴۰۰ میلیگرم هر ۸ ساعت با مایعات فراوان برای ۷ تا ۱۰ روز استفاده کنید ‌ . تبخال تناسلی است
درحال دریافت اطلاعات
× درخواست نوبت فوری
پرسش از دکتر