قارچ تناسلی مردان
فهرست موضوعات
قارچ تناسلی مردان چه علائمی دارد؟ اگر در ناحیه تناسلی علائم و نشانه های زیر را دیدید به عفونت با قارچ تناسلی مشکوک شده و حتماً جهت ویزیت و تشخیص قطعی و درمان، به پزشک پوست یا ارولوژی مراجعه نمائید؛
- لکه های قرمز با حاشیه مشخص در کشاله ران – آلت تناسلی
- قرمزی و التهاب همراه با خارش
- ترشحاتی سفید رنگ که اغلب بدبو می باشند
- درد هنگام مقاربت جنسی
در حالت طبیعی انواع قارچ ها بدون داشتن هیچ علامتی در نواحی مختلف پوست و از جمله قسمت تناسلی وجود دارند و هیچ علامت و نشانه ظاهری از وجود آنها به عنوان همزیستی مسالمت آمیز با بدن ما وجود ندارد. در شرایطی که به هر علتی سیستم ایمنی بدن دچار اختلال و ضعف می شود، قارچ ها از شرایط پیش آمده استفاده کرده و شروع به حمله و ایجاد عفونت و علائم ناشی از آن می کنند.
عوامل مساعد کننده ای که باعث عفونت قارچی تناسلی مردان می شوند
عوامل مساعد کننده شایع که باعث عفونت قارچی تناسلی می شوند عبارتند از:
- بیماری دیابت کنترل نشده که بدن را مستعد همه عفونت ها از جمله عفونت قارچی می کند.
- ابتلا به انواع سرطان ها که باعث کاهش وزن و اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند.
- استفاده از داروهای شیمی درمانی و رادیوتراپی
- تزریق داروهای کاهش دهنده سیستم ایمنی بدن مانند کورتون ها که باعث سرکوب و کاهش سیستم ایمنی بدن می شوند.
- عدم انجام ختنه و همچنین عدم رعایت بهداشت این ناحیه که محیط مناسب مرطوبی برای رشد قارچ، در ناحیه زیر پوست ختنه نشده می گردد.
- خشکی مزمن و اگزمای پوست که باعث ترک پوستی و شروع بیماری های قارچی در محل می گردد.
در صورت شک به داشتن قارچ تناسلی چه کار باید بکنیم؟
همچنانکه ذکر شد چون عفونت های قارچی اغلب در زمینه بیماری های ضعیف کننده سیستم ایمنی ایجاد می شوند، باید با مراجعه به پزشک از نظر دیابت و دیگر بیماری های تضعیف کننده سیستم ایمنی بررسی شوید. برای درمان کامل، حتما باید شریک جنسی فرد مبتلا به قارچ نیز بررسی و در صورت نیاز درمان همزمان شروع گردد.
اغلب تشخیص قارچ با توجه به نمای بالینی آن توسط متخصص پوست و ارولوژی داده می شود. در صورت شک، با برداشتن اسمیر از پوست و بررسی آن می توان به تشخیص قطعی دست یافت.
توصیه های پزشکی برای جلوگیری از ابتلا به قارچ تناسلی
کنترل و درمان بیماری دیابت با توجه به شیوع بالای آن در جامعه، بالا بردن سیستم ایمنی بدن با اجتناب از موارد پایین آورنده سیستم ایمنی از قبیل استرس، اجتناب از دخانیات و نوشیدنی های الکلی، انجام ورزش مداوم، کاهش وزن و رعایت بهداشت شخصی، استفاده شخصی از وسایل بهداشتی مخصوص فرد، دوش گرفتن بعد از تعریق بدن از قبیل ورزش و فعالیت های سنگین بدنی و پوشیدن لباس های زیر نخی از مواردی هستند که با رعایت آنها، شانس ابتلا به عفونت های قارچی شدیداً کاهش پیدا می کند.
درمان قارچ تناسلی مردان
اغلب عفونت های قارچی تناسلی به مصرف کرم های ضد قارچ و با رعایت بهداشت محل، قابل درمان هستند. پمادهایی که به صورت رایج در بازار وجود دارند و مورد استفاده درمانی قارچ تناسلی قرار می گیرند عبارتند از: کلوتریمازول – میکلونازول و اکونازول
در مواردی که عفونت قارچی به کرم و پمادهای موضعی جواب ندهند، باید از قرص های ضد قارچ مثل فلوکونازول با نظر پزشک متخصص مربوطه استفاده گردد.