چه مدت پس از رابطه جنسی، علائم عفونت مقاربتی ظاهر می شود؟

دانستن اینکه شما به یک بیماری مقاربتی مبتلا شده اید برای هر کسی شوکه کننده است، اما مراجعه فوری به درمانگاه، همیشه راه حل درستی نیست و ممکن است کاملا بی فایده باشد. ما در این مقاله، درباره این که علائم عفونت مقاربتی، چه مدت پس از تماس جنسی ایجاد می شود، و این که چه زمانی باید آزمایش مربوط به عفونت­ های مقاربتی را انجام دهید، و شباهت بین برخی از علائم عفونت­ های مقاربتی، با علایم عفونت مجاری ادراری را، توضیح خواهیم داد.

علائم عفونت مقاربتی، چه مدت پس از رابطه جنسی ظاهر می شود؟

مدت زمانی که طول می کشد تا علائم عفونت­ های مقاربتی ظاهر شوند، به نوع عفونت­ مقاربتی وابسته است. در ادامه، بر اساس راهنمایی NHS، به طور دقیق توضیح خواهیم داد که چه مدت طول می کشد تا علائم هر نوع بیماری مقاربتی ظاهر شود:

کلامیدیا:

معمولاً، علائم کلامیدیا 1 تا 2 هفته پس از تماس جنسی، ظاهر می شود، اما در برخی موارد ممکن است دیرتر ظاهر شود. همچنین ذکر این نکته ضروری است که 50 درصد مردان و 70 درصد زنان مبتلا به کلامیدیا، هیچ علامتی را نشان نمی دهند. علائم کلامیدیا شامل درد هنگام ادرار کردن، درد لگن در زنان، خونریزی واژینال در حین و بعد از رابطه جنسی، درد بیضه، ترشح از واژن یا آلت تناسلی است.

کلامیدیا

سوزاک:

معمولاً، علائم سوزاک در عرض 2 هفته پس از ابتلا به عفونت­ مقاربتی ظاهر می شود، اما باز هم، در برخی موارد، این علائم تا مدت ها بعد از آلودگی ظاهر نمی شوند. تقریباً 10٪ از مردانی که به سوزاک مبتلا می شوند و 50٪ از زنان، اصلاً هیچ علامتی را نشان نمی دهند. علائم شایع سوزاک شامل خروج ترشحات سبز یا زرد از واژن یا آلت تناسلی و همچنین ناراحتی هنگام دفع ادرار است.

تریکومونا:

اگر پس از تماس جنسی، به تریکومونا مبتلا شوید، معمولاً 4 هفته طول می کشد تا علائم بیماری خود را نشان دهند، اما در برخی از موارد، ممکن است تا ماه ها بعد هم هیچ علامتی نداشته باشید. حدود 50 درصد از مردان و زنانی که به تریکومونا مبتلا می شوند، اصلاً هیچ علامتی را تجربه نمی کنند. علائم شایع تریکومونا شامل ترشح از واژن و آلت تناسلی، ناراحتی هنگام ادرار کردن، و همچنین سوزش و خارش در اطراف دهانه واژن است.

سیفلیس:

پس از ابتلا به سیفلیس، انتظار می رود که علایم بیماری پس از 2 تا 3 هفته، ایجاد شود، اما در برخی موارد ممکن است علایم بیماری، زودتر یا دیرتر از این دوره خود را نشان دهند. علائم سیفلیس شامل یک یا چند زخم دردناک در ناحیه تناسلی و علائم شبیه آنفولانزا است که ممکن است هفته ‌ها پس از آن رخ دهد. توجه به این نکته مهم است که علائم سیفلیس همیشه نمایان نیستند و ممکن است در طول دوره درمان ظاهر شوند و از بین بروند.

ایدز:

پس از ابتلا به ایدز، ممکن است ظهور اولین علائم، 2 تا 6 هفته پس از فعالیت جنسی باشد و معمولاً این علایم، حدود 2 هفته باقی می ماند، با این حال، همه بیماران این علایم را تجربه نمی کنند. علائم ایدز شامل علائمی شبیه به آنفولانزا مانند تب، گلودرد، سردرد و درد عضلات یا مفاصل و همچنین بثورات قرمز رنگ روی پوست است. با توجه به غیر قابل درمان بودن ایدز، دارو­هایی ساخته شده است که طول عمر را افزایش داده و علائم را کاهش می دهند، بنابراین پس از ناپدید شدن علائم اولیه، سایر علایم عفونت­ مقاربتی را مشاهده نمی کنید.  

ابتلا به ایدز

 

تبخال ناحیه تناسلی:

اگر در حین فعالیت جنسی، به تبخال تناسلی مبتلا شده اید، معمولاً 4 تا 7 روز طول می کشد تا علائم بیماری  ایجاد شوند، اما در برخی از موارد ممکن است ماه ها یا سال ها بعد، این علایم خود را ظاهر کنند. در واقع، اکثر افراد، در ابتدا علائمی ندارند. شایع ترین علائم تبخال تناسلی شامل تاول های کوچک و دردناک در اطراف اندام تناسلی، ناراحتی هنگام ادرار کردن، و همچنین احساس گزگز یا خارش در اطراف اندام تناسلی است.

زگیل ناحیه تناسلی:

اگر دچار زگیل تناسلی شوید، این علائم ممکن است 3 هفته تا چند ماه پس از تماس شما با ویروس ظاهر شوند. علائم، شامل برآمدگی های کوچک در مقعد یا ناحیه تناسلی است که معمولاً بدون درد هستند اما خارش دارند.

شپش عانه:

اگر به شپش عانه مبتلا شده اید، ممکن است چندین هفته طول بکشد تا علایم ظاهر شود. علائم این بیماری، در زنان و مردان یکسان است و شامل مشاهده پودری سیاه رنگ در لباس زیر، التهاب و آزردگی ناشی از خارش و ظهور نقاط کوچک روی پوست، در محل خارش می باشد. همانطور که می بینید، مدت زمان بروز علائم عفونت­ مقاربتی برای هر نوع عفونت­ مقاربتی متفاوت است. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر با متخصصان آموزش دیده ما، با ما تماس بگیرید.

آیا ممکن است که علائم عفونت­ مقاربتی، روز بعد از تماس جنسی ظاهر شود؟

بسیار بعید است که یک روز پس از تماس جنسی، علائم عفونت­ مقاربتی را تجربه کنید. با این حال، چنانچه شریک جنسی شما آنقدر که انتظار دارید بهداشت را رعایت نمی کند، ممکن است احساس ناراحتی کنید. چنانچه تغییراتی را در اندام تناسلی خود احساس می کنید و نمی دانید که علت آن چیست، بهتر است با پزشک عمومی خود مشورت کنید.

چه مدت پس از رابطه جنسی محافظت نشده باید آزمایش مربوط به عفونت­ مقاربتی بدهم؟

توصیه می کنیم حداقل 14 روز پس از داشتن رابطه جنسی محافظت نشده، صبر کنید تا دوره نهفتگی بیماری سپری شود و سپس آزمایش بدهید. دوره نهفتگی، دوره زمانی بین تماس با ویروس و زمانی است که آنتی بادی های شما شروع به مبارزه با آن می کنند. اگر فرصت کافی برای تولید آنتی ‌بادی ها وجود نداشته باشد و شما قبل از پایان دوره نهفتگی، آزمایش بدهید، نتیجه آزمایش، منفی کاذب خواهد بود.

آیا ممکن است که با یک فرد مبتلا به عفونت­ مقاربتی، تماس جنسی برقرار کنید و به آن مبتلا نشوید؟

عفونت­ مقاربتی همیشه طی رابطه جنسی منتقل نمی شود، اما این به این معنی نیست که ما ریسک کردن را توصیه می کنیم. بیماری های مقاربتی، همچنین می توانند از طریق هر گونه فعالیت جنسی، مانند رابطه جنسی دهانی، بوسیدن و لمس کردن نیز منتقل شود. با استفاده از روش های پیشگیری از بارداری مانند کاندوم، می توان از انتقال عفونت مقاربتی از طریق مایعات بدن جلوگیری کرد، اما این یک روش 100٪ قابل اعتماد برای مصونیت در برابر عفونت­ مقاربتی نیست. ایمن ترین روش برای جلوگیری از ابتلا به عفونت­ مقاربتی، این است که هر بار که شریک جنسی خود را تغییر می دهید، آزمایش عفونت­ مقاربتی را برای خودتان و شریک جنسی خود انجام دهید.

در تماس باشید:

اگر متوجه تغییراتی در ناحیه تناسلی خود شده اید، اخیراً شریک جنسی خود را تغییر داده اید یا فکر می کنید برخی از علائم عفونت­ مقاربتی را تجربه کرده اید، ضروری است که پس از سپری شدن دوره نهفتگی بیماری، آزمایش دهید. به منظور تأمین سلامت جنسی شما، طیف گسترده ‌ای از آزمایش ‌ها وجود دارند که می‌توان آن ‌ها را در کلینیک یا در خانه انجام داد تا در مورد اینکه آیا به یک عفونت­ مقاربتی آلوده شده‌ اید یا خیر خیالتان راحت شود. برای کسب اطلاعات بیشتر یا مشاوره در مورد آزمایش مناسب، همین امروز با تیم ما تماس بگیرید.


پروفسور حسین کرمی فوق تخصص زگیل تناسلی در تهران

2.9/5 - (12 امتیاز)